Beroš oprezno optimističan: “Balansirane mjere polučuju rezultate”

Ministar zdravstva Vili Beroš, na konferenciji za medije koja je održana u srijedu, komentirao je mogućnost zatvaranja zagrebačke Arene zbog pada broja zaraženih.

U Areni je trenutno 12 bolesnika, a važno je biti pravovremeno pripremljen. “Realno, upogonili smo je mjesec dana prije nego smo je trebali. Kada dođe vrijeme za razmišljanje o tome, donijet ćemo odluku. U ovom trenutku nastojimo i dalje držati pod kontrolom sve elemente koji utječu na zarazu”, rekao je Beroš, apelirajući i dalje na oprez i odgovornost građana.

Također, u svom obraćanju napomenuo je kako je ovo prvi put nakon 22. studenog da je broj hospitaliziranih manji od 2000, ali upozorava kako ovo nije kraj epidemije “Raduje svaka promjena nabolje. Mišljenja smo da uz prisutnu odgovornost građana ove mjere dosta djeluju. Nemojte misliti da je ovo kraj epidemije, ali možemo zaključiti da ove naše balansirane mjere polučuju rezultate i to je pobjednička formula u borbi protiv epidemije. Ali oprezni moramo biti i dalje”, rekao je ministar.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1135 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a kako je izvijestio Nacionalni stožer ukupno je aktivno 5300 slučajeva. Među oboljelima su 1993 pacijenta na bolničkom liječenju, a 193 ih je na respiratoru. Preminulo je 26 osoba.

Komentiraj