BEROŠ O POZIVU EPIDEMIOLOZIMA IZ SPLITA: “To je kao da vam gori kuća, a vi nazovete jedan broj, a imate pet”

Na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je izjave iz splitskog Doma za starije i nemoćne da su, kako su naveli, pokušali dobiti lokalni Zavod za javno zdravstvo.

Taj je poziv upućen 29. ožujka, a ministar Beroš, na pitanje kako je moguće da je djelatnica Doma u Splitu zvala epidemiologe i nije ih mogla dobiti, odgovara da jedan poziv nije dovoljan.

“Kolegica Bedeković i ja bili smo u Splitu. Dotična osoba, koja je zvala broj telefona, dala je pisani iskaz. Nije mi jasno ako postoji više brojeva, kako netko može reći da je izvršio svoju dužnost nazvavši jednom, dvaput. Vi u jednom trenutku zovete, nije ni počeo ni završio svijet s 29. 3, a ni 30. 3. Jedan poziv ili dva na jedan broj telefona nije dovoljan za postupanje u ovako ozbiljnoj situaciji”, kazao je Beroš.

“To je kao da vam gori kuća, a vi nazovete jedan broj, a imate pet”, rekao je Beroš i dodao da ako nije dovoljan jedan poziv, napravit će još nešto.

Na Beroša se nadovezao i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. On je poručio da je na početku epidemije vladao kaos i nije se moglo dobiti službe. No, dodao je da je do 29. 3. to već bilo uglavnom riješeno.

“29. 3. nije bio taj datum, postojalo je najmanje dva broja na koja su ljudi mogli nazvati. Svatko je mogao dobiti epidemiologa kada mu je bilo potrebno”, kazao je Capak.

Komentiraj