BEROŠ O POVRATKU ZDRAVSTVA U NORMALU: “Vjerujem da će se već krajem tjedna početi s nekim uslugama”

Ministar zdravstva Vili Beroš u ponedjeljak je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite komentirao plaćanje zdravstvenih radnika za vrijeme dok su kod kuće u uvjetima epidemije, a otkrio je i što je s povratkom zdravstvenog sustava u redovite uvjete rada.

Beroš je kazao kako će zdravstveni radnici koji su za vrijeme epidemije kod kuće biti plaćeni. “Pojedini ravnatelji mogu njima odrediti korištenje godišnjih odmora. Međutim, u neformalnim razgovorima smo kazali da to, osim u iznimnim slučajevima, nije potrebno”, ističe.

Osvrnuo se i na funkcioniranje zdravstvenih sustava.

“Jučer smo pojašnjavali u dva navrata da zdravstveni sustav nije opterećen. Da se dozvole i elektivni zahvati koji dosad nisu bili dopušteni. S epidemiolozima radimo uputu kako vraćati pojedine značajke zdravstvenog sustava. Sad je već jedan duži period gdje smo u jednom rezervnom modu, definirat će se ubrzo jasna uputa kako će se polako vraćati normalan rad u bolnicama. Ne bih rekao potpuno normalan, sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji”, rekao je Beroš.

Upitan kada bi to točno moglo biti, Beroš je kazao: “Teško mi je reći u potpunosti, ali započet ćemo. Vjerujem da će se već krajem tjedna početi s nekim uslugama”.

Komentiraj