Beroš o odluci Njemačke: “To je i zbog političkog pritiska”

 

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je objavu njemačkog Instituta Robert Koch, koji je stavio dvije hrvatske županije na crvenu listu.

Nakon sjednice Vlade Beroš je kazao da su sve što su dosad radili, radili u interesu građana. Nakon opaske da je to “politička igra”, nastavio je: “Legitimno je da se sve te države brinu za zdravlje svojih nacija, počinje školska godina i zbog toga su oni usmjereni prema mjerama za svoje državljane”, rekao je i dodao da se čuo s kolegama iz drugih zemalja koji su, kako je rekao, sami rekli da je sve to dio pritiska politika u tim zemljama.

Beroš je poručio da je Hrvatska šampion turizma u Europi, možda i u svijetu. “S obzirom na broj turista, broj oboljelih i nije tako velik. Cijele godine smo imali situaciju pod nadzorom. Desilo nam se nešto drugo, to su određena druženja gdje smo isto nastojali intervenirati, ali ne restriktivno nego relaksiranim mjerama”, rekao je.

Ministar je istaknuo da se sezona polako približava kraju, ali i da će nastojati turistima koji se ovdje osjećaju sigurnima omogućiti da ovdje budu i tijekom devetog mjeseca. “Do danas je Istra bila fenomenalna, Primorsko-goranska županija isto dobra”, nastavio je dalje s osvrtom na potez iz Njemačke. “Ovo vidim kao dobro, kao selektivan pristup koji nam također može koristiti”, kazao je Beroš, kako prenosi N1.

Komentiraj