Beroš o Imunološkom: “Mislim da je krajnje vrijeme da se kao narod trgnemo i napravimo iskorak u tom pravcu”

Ministar zdravstva Vili Beroš u utorak je nakon predstavljanja izbornog programa HDZ-a ‘Sigurna Hrvatska’ dao izjavu za novinare.

“Liste čekanja jesu problem to znamo i od ranije, a koronavirus kriza je poremetila redovan sustav i liste čekanja su se nešto povećale, okvirno za oko 10 posto, ali zdravstveni sustav se vraća na normalu iako radi pod drugačijim epidemiološkoim okvirima. Postignuto je do sada da je 60 posto bolničkog sustava reaktivirano, preko 82 posto specijalističko konzilijarnih pregleda je postignuto i to je zadovoljavajući trend”, rekao je Beroš o planovima za reorganizaciju i modernizaciju zdravstvenog sustava.

Dodao je da moraju, kako bi se prilagodili, raditi u dvije smjene. “Neki zahvati se odvijaju vikendom i zahvalan sam svim djelatnicima u sustavu koji se trude nadoknaditi zaostatke”, kaže ministar zdravstva.

Na pitanje o modernizaciji zdravstva, koje se spominje u programu HDZ-a, uz devet milijardi postojećeg duga kaže da su dugovi veliki, ali i dodaje da je u proteklom mandatu uloženo više od 2 milijarde kuna u zdravstveni sustav.

Istaknuo je da se veseli izgradnji Nacionalne bolnice i revitalizaciji Imunološkog sustava. “Mislim da je krajnje vrijeme da se kao narod trgnemo i napravimo iskorak u tom pravcu”, rekao je i dodao da će uskoro imati priliku reći nešto više o daljnjim koracima vezano za Imunološki zavod.

Komentiraj