BEROŠ: “Nema mjesta prevelikoj zabrinutosti, ali poštujmo mjere”

Nema mjesta prevelikoj zabrinutosti, ali poštujmo mjere i imajmo na umu da more, ljeto i godišnji odmor ne poništavaju obvezu nošenja maski i držanja distance, poručio je danas ministar zdravstva Vili Beroš, reagirajući na današnji najviši broj zaraženih od početka pandemije u Hrvatskoj.

“Turistička sezona je u punom zamahu, oko 900.000 gostiju je u Hrvatskoj pa je i porast broja Covid pozitivnih očekivan, a s obzirom da se na godišnjim odmorima ljudi ponašaju opušteno, ponovno apeliramo da more i ljeto ne poništavaju obvezu nošenja maski, držanja distance i u onim okolnostima kada je u tijeku godišnji odmor”, prenosi N1 izjavu ministra Beroša.

“Novim mjerama djelujemo na poznata žarišta koja smo stavili pod nadzor. Trend je uzlazni, no znamo zašto je tako, nema nepoznatih situacija jer smo informirani s terena o svim zbivanjima. Epidemiološke službe rade bez prekida”, kazao je.

“Očekujemo da mjere dovedu do smanjenja broja zaraženih, ali isto tako puno je toga na osobnom odabiru i ponašanju svakog građanina i turista, naročito mladih koji dolaze na ljetovanje u Hrvatsku”.

“Nema mjesta prevelikoj zabrinutosti, pomno pratimo stanje na terenu i sada, jednako kao i ranije, očekujemo punu ozbiljnost i naših građana i stranih turista od svih da poštuju sve mjere samozaštite. Kući se treba vratiti punih baterija, ali i u punom zdravlju, zato molim roditelje i apeliram na sve mlade iz koje god države da dolaze, neka pripaze na ponašanje i drže se mjera koje su internacionalne i iste u svim zemljama. Tako će se smanjiti širenje zaraze i kod nas, ali i po povratku u svoju zemlju”, rekao je ministar Beroš.

Komentiraj