Beroš: “Neki operacijski zahvati napravit će se i sutra, a nekoliko ozlijeđenih mogli bi sutra biti pušteni kućama”

Nakon obilaska ozlijeđenih, ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da će neki od lakše ozlijeđenih u teškoj prometnoj nesreći kod Slavonskog broda biti sutra otpušteni iz Brodske bolnice. Svima uključenima u ovaj tragični događaj bit će pružena i psihološka pomoć

“Nema znatnijeg pogoršanja kliničke slike hospitaliziranih. Nekoliko je operativnih zahvata već učinjeno, a nekoliko njih u indikacijama koje nisu hitne , napravit će se i sutra. Mnogi bolesnici su zadobili lakše tjelesne ozlijede i mogli biti sutra otpušteni kućama”, kazao je Beroš za Dnevnik HRT-a.

Dodao je međutim, kako će njihov povratak u Kosovo ovisiti o stanju njihovih bližnjih. Naime, među putnicima su bili članovi istih obitelji pa će pričekati ishod liječenja onih drugih. Naglasio je kako je zdravstvena situacija nakon nesreće stabilizirana vrlo rano zahvaljući promtnim reakcijama svih stručnih službi – hitne pomoći, civilne zaštite, vatrogasaca i ostalih.

Psihološka pomoć

“Nakon što smo odradili onaj medicinski dio, nstavili smo s organizacijom suportivnih službi. Psiholog i klinički psihijatar na dispoziciji su našim bolesnicima. Također, zahvaljujući promtnoj reakciji albanskog veleposlanika i albanskih građana u Slavonskom Brodu – oni su došli tu i dali prvu riječ utjehe na materinjem jeziku koja je bila izuzetno važna”, poručio je ministar.

Ministar je još jednom izrazio sućut obiteljima preminulih i svim građanima Republike te izrazio želju za brzim oporavkom svima koji su ozlijeđeni.

Komentiraj