Beroš: “Ne vjerujem da bi iz KB-a Dubrava u Arenu prebacili teže oboljelog pacijenta”

Ministar zdravstva Vili Beroš održao je konferenciju za novinare nakon sjednice Vlade.

Kazao je da očekuje da će mjere za obranu od koronavirusa polučiti rezultate ako budu praćene odgovornim ponašanjem građana. O izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti rekao je da se ne radi o penalizaciji nego preventivi.

Upitan e li moguće revidirati mjere za crkve rekao je da okolnosti u manjim i većim prostorima nisu iste. “Postoje različita mišljenja, ali moj cilj je smanjiti širenje virusa u svakoj mogućoj poziciji”, rekao je.

Potvrdio je izjavu ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka, o razmatranju zatbaranja shopping centara. “Oni nisu isti rizik kao i u kafićima, ali opet imamo činjenicu da je velik broj ljudi na istom mjestu”, rekao je.

Na pitanje kako će se provode mjere u javnom prijevozu, Beroš je odgovorio kako je riječ o kompleksnom pitanju.

Beroš je poručio da očekuje da će do blagdana rezultati biti bolji, ali ako se to ne dogodi, postoji i mogućnost da se one produže.

Naglasio je da u medicini uvijek postoji mogućnost da se zdravstveno stanje nekog pacijenta pogorša te da je zagrebačka Arena na to spremna. Kazao je i kako nema informaciju o preminuloj osobi u zagrebačkoj Areni te da će se raspitati o tome.

Također je rekao kako ne vjeruje da bi iz KB-a Dubrava prebacili u Arenu nekog pacijenta koji je teže bolestan. Napominje da je Arena predviđena kao tercijarni centar u kojem nisu teže oboljeli pacijenti.

 

Komentiraj