BEROŠ: “Moramo vidjeti što hoćemo od zdravstva”

Primopredaja 869 tisuća kuna vrijednog ultrazvučnog uređaja za opću radiologiju čiju je nabavu financirala Dubrovačko-neretvanska županija, održana je u četvrtak u Općoj bolnici Dubrovnik, a ministar zdravstva Vili Beroš uvjeren je da će novi uređaj povećati kvalitetu usluge.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je tom prilikom kako će moderan ultrazvučni uređaj povećati učinkovitost i točnost dijagnostičkih pretraga.

„Čestitam djelatnicima Odjela radiologije na učinjenih osam tisuća pregleda na starom posuđenom uređaju, a siguran sam da će novi uređaj povećati kvalitetu usluge“, rekao je Beroš te pohvalio kvalitetu organizacije rada u dubrovačkoj bolnici u uvjetima ‘novog normalnog’.

„Virus je i dalje među nama i bilo mi je jako važno čuti od ravnatelja, koji je iskazao spremnost i sposobnost bolnice da u slučaju pojave zaraženih turista može pružiti adekvatnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“, izjavio je Beroš.

Poručio je kako problem duga hrvatskih bolnica nije temeljen na samo jednom elementu, već na nizu čimbenika, što traje već više desetljeća.

„Gomilaju se gubitci u stotinama milijuna kuna, a sanacije s vremena na vrijeme apsolutno nisu modalitet. Kao narod moramo vidjeti što hoćemo, odnosno koliko nas realno koštaju naša izdvajanja u zdravstvo. Od početka mandata ističem da moramo težiti financijskoj stabilnosti zdravstvenog sustava. Za to nam trebaju neminovne reforme i to nas čeka u idućem mandatu. Htio sam se time baviti ranije, ali je došao Covid-19 i izvjesno je da nije bilo puno vremena. Na razini Vlade i Ministarstva financija moramo sjesti i vidjeti kako dalje”, rekao je Beroš. Dodao je kako nije riječ samo o izdvajanjima, već i o funkcionalnoj integraciji bolničkog sustava i mjerenju ishoda te svemu što može doprinijeti financijskoj stabilizaciji zdravstvenog sustava.

Velik je izazov pred nama, ali u prvom smo poluvremenu pokazali da se možemo boriti protiv virusa pa vjerujem da ćemo moći riješiti i druge boljke zdravstvenog sustava“, rekao je Beroš.

Komentiraj