BEROŠ ‘Mogla nam se dogoditi Italija’

Ministar zdravstva Vili Beroš gostovao je na N1 televiziji, gdje je komentirao trenutnu situaciju s epidemijom koronavirusa, poručivši kako “nema vremena za slavlje”.

“Moramo biti oprezni i dalje, ali brojke koje su se desile jučer i danas mogle bi pokazati da epidemija jenjava, ali moramo biti oprezni. Svi govore i o drugom valu, a riječ je o novoj bolesti i moramo biti oprezni i nastojati biti korak ispred”, naglasio je ministar, dodavši kako bi bilo prerano proglasiti kraj epidemije.

Ministar je izjavio su sve mjere brižno balansirane i donesene u pravom trenutku, čemu svjedoče rezultati.

“Kada je postignuta određena razina epidemiološke sigurnosti, zbog svih segmenata života i gospodarstva morali smo početi postupno otpuštati mjere. Mislim da u tome nije bilo pogrešaka jer je u ovom trenutku epidemiološka situacija iznimno dobra. No jasno je da moramo biti jako oprezni i pratiti zbivanja u Hrvatskoj i izvan nje i biti u mogućnosti brzo se prilagoditi novim okolnostima”, smatra Beroš.

Ministar je otkrio i kako mu je najteže bilo u početku te kako je postojala realna šansa da se Hrvatskoj “dogodi Italija”, odnosno preopterećenost zdravstvenog sustava i velik broj preminulih. Dodao je da se nada da će virus otići u povijest, ali ako ne ode, kazao je da ćemo se morati naviknuti na novo normalno i suživot s virusom.

Otkrio je i kako osobno vjeruje da u slučaju novog vala neće biti mjera koje su bile jer su u prvom valu puno naučili o tome  kako se virus širi i koja je klinička slika, a sada bi odgovorili na drugi način, aoli upozorava da bi pribjegli rigoroznim mjerama ako bi epidemiološka situacija to tražila.

Beroš je na kraju kazao i kako će biti na izbornim listama HDZ-a jer je – timski igrač.

 

Komentiraj