Beroš i Krstičević posjetili KB Dubrava: “U šatorima, srećom, nema pacijenata”

Ministar zdravstva Vili Beroš i ministar obrane Damir Krstičević posjetili su u petak KB Dubrava.

“Ovo što vidimo svjedoči o sposobnosti Hrvatske vojske, sposobnosti hrvatskog naroda, moramo vjerovati u naše sposobnosti, ekspedicijski kamp HV-a ima svu potporu”, rekao je Beroš i doda da sigurnosni tamponi u KB Dubrava govore da zajedno možemo napraviti puno toga.

“U samo 72 sata napravili smo ovaj ekspedicijski kamp u KB Dubrava. Tu smo na raspolaganju pružiti pomoć u borbi protiv epidemije koronavirusa. Samo se disciplinirano možemo nositi s ovom situacijom”, kazao je Krstičević.

Dodao je da su na raspolaganju i helikopteri HV-a. “Testirali su slijetanje helikoptra, ako bude potrebe da angažiraju i helikopterske sposobnosti, Hrvatska ima 16 operativno spremnih helikoptera, na raspolaganju su po potrebi da se angažiraju”, rekao je Krstičević.

U KB-u Dubrava još uvijek nema pacijenata. “Šatori su, nasreću, još uvijek prazni. Nekakve naše inicijalne planove poremetio je potres i činjenica da je zgrada dermatovenerologije van funkcije i dio bolesnika smo premjestili u KB Dubrava. Zahvaljujući našoj operativi svi sigurnosni uvjeti u C zgradi su zadovoljeni i nema naznaka problema”, rekao je ministar Beroš, prenosi N1.

Komentiraj