BEROŠ I CAPAK U KRAPINI: “Brzi testovi mogli bi promijeniti cijelu našu strategiju”

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je u petak Krapinsko-zagorsku županiju, koja ima najviše zaraženih u odnosu na broj stanovnika.

Beroš se sastao sa županom Željkom Kolarom, načelnikom Županijskog stožera Civilne zaštite Anđelkom Ferekom-Jambrekom te ravnateljicama i ravnateljima zdravstvenih ustanova s područja Krapinsko-županije.

”Stalno smo u komunikaciji jer jedino na taj način možemo rješavati probleme i poteškoće. Želim naglasiti da je odgovor na ovu krizu vrlo dinamičan. Ponekad u roku od jednog dana promijenimo razmišljanja Tamo smo se jutros dotaknuli pitanja brzih testova i to je nešto što će možda promijeniti cijelu našu strategiju odgovora na ovu ugrozu”, rekao je nakon sastanka Beroš.

Župan Kolar našalio se na račun ministrova dolaska u Krapinsko-zagorsku županiju. “Bilo je potrebno da ministar Beroš dođe i da od 37 testiranih nemamo nijednog zaraženog. Dogovorili smo se da ćemo se svaki dan ovako sastajati”, rekao je krapinsko-zagorski župan, prenosi Dnevnik.hr.

S ministrom su na sastanku bili i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević te ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Capak je komentirao karantenu na Murteru. “Lokalni stožer je predložio da se organizira karantena, a mi podržavamo odluke lokalnih stožera. To se pokazalo jako dobrim, velik broj sa simptomima se pokazao pozitivnim. Situacija se smirila. Kada lokalni epidemiolozi procjene, ukinut će se karantena”, kazao je Capak.

Ministar Beroš zahvalio je građanima što se drže mjera.

“Detektirali smo problem, krši se samoizolacija. Ljudi prilikom određivanja te mjere dobivaju informacije kako se ponašati u vlastitom stanu. Potrebno je da onaj koji ima tu mjeru, da boravi u svojoj prostoriji i da ne jedu sa svojim ukućanima”, poručio je Beroš.

Komentiraj