BEROŠ: “Epidemiološka slika je obećavajuća jer se radi o samo tri žarišta”

Na sjednici Vlade ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je o najnovijim podacima o koronavirusu u svijetu i Hrvatskoj.

“Do jučer u 23 sata testirano 251 osoba, od čega je 10 pozitivno. Epidemiološka slika je obećavajuća jer se radi o samo tri žarišta, a njihovi kontakti su ubrzo detektirani i stavljeni pod nadzor. U Zagrebu i Rijeci imamo slučaj da su svi zaraženi od istog pacijenta, dok je u Varaždinu riječ o dva odvojena slučaja”, rekao je ministar Beroš.

Dodao je da provođenjem planiranih i epidemioloških mjera Nacionalni krizni stožer i Vlada RH odlučno postupaju u odgovoru na širenje ove zaraze te je pozvao sve da se pridržavaju mjera.

Dodao je da se u petak u Bruxellesu sastaje zdravstveno vijeće, a razgovarat će se o mjerama pojedinih država kako bi se ujednačilo postupanje država prema koronavirusu.

DIVJAK: “Ako se situacija s koronavirusom pogorša, ići će se u online nastavu”

BEROŠ: “U pripremi imamo još niz mjera bude li potrebno”

U svijetu je trenutačno zaraženo 95.484 ljudi, od čega je 15.054 zaraženih izvan Kine. Ukupno je dosad preminulo 3286 ljudi, a 271 ih je umrlo izvan Kine. U Europi je dosad potvrđeno 4370 slučajeva zaraze, od čega je 114 preminulih, a najviše zaraženih je u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj i Španjolskoj. Danas su zabilježeni i prvi slučajevi zaraze koronavirusom u BiH. Naime, obolio je muškarac iz Banja Luke, koji radi u Italiji, a zaražen je i njegov sin.

 

Komentiraj