Beroš: “Do 9 ujutro za cijepljenje se prijavilo više od 30 tisuća osoba”

Ministar zdravstva VIli Beroš u srijedu je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite otkrio da se do srijede u 9 ujutro za cijepljenje preko stranice cijepise.zdravlje.hr prijavilo 36.013 osoba.

Najviše zainteresiranih prijavilo se u Zagrebu, više od 50 posto, a slijede Splitsko-dalmatinska i Primorsko-goranska županija. Također putem pozivnog centra 0800 0011 zabilježeno je 948 poziva zainteresiranih za cijepljenje, izvijestio je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

“Brojke govore sve, građani su prepoznali cijepljenje kao nezaobilzan korak u borbi protiv epidemije. Napominjem da se prijavom na više kanala ne može prije doći na red. Mnogi se boje da njihova predbilježba neće biti adekvatna, ali nema potrebe za tih, ne dopuštaju se dvostruke prijave. Ti višestruki kanali su tu da olakšaju prijavu svim građanima”, istaknuo je Beroš. Dodao je da se oni koji su teže pokretni ili nepokretni ttebaju javiti svom obiteljskom liječniku jer možemo organizirati cijepljenje kod kuće putem mobilnih cijepnih timova.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 747 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3.322. Među njima je 758 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 68 pacijenata. Preminulo je sedam osoba.

Stožer o mjerama na sprovodu Milana Bandića: “To je odgovorno”

Komentiraj