Beroš: “Čuli smo se u subotu, još uvijek imam podršku premijera”

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je za RTL kako se u subotu čuo s premijerom Andrejem Plenkovićem te kako “još uvijek” ima njegovu podršku.

“Čuli smo se u subotu i još uvijek imam podršku premijera i vjerujem da ću kao ministar utemeljiti i provesti najveći dio reformi u sustavu”, kazao je Beroš.

“Politička pozicija opozicije jest da propituje i kritizira, međutim, to mora raditi na jedan temeljen i konstruktivan način. Traženje smjene ministra, bez obzira što je u ovom trenutku riječ o meni, a da to nije utemeljeno, i da je na osnovu određenih fabriciranih afera, nije put rješavanja problema”, tvrdi ministar.

Na ocjenu predsjednika Republike kako nema potporu premijera, odgovorio je kako “nitko ne treba brinuti o meni i hoću li biti odbačen ili ne”. “U ovom trenutku sam član Vlade, provodim politiku Vlade RH i to radim vrlo požrtvovno”.

“Nisam fiksiran za ministarski stolac već sam usmjeren k rješavanju problema, rješavanju problema veledrogerija, financijska stabilizacija zdravstvenog sustava, kao i u konačnici potrebne reforme, ono su čemu težim, a vjerujem da na tom putu imam potporu Vlade RH i predsjednika. Ono što želim dalje naglasiti, je da sam samo jedan kotačić u tom motoru koji generira promjene, da je riječ o timskom radu i spreman sam voditi taj tim. Naravno, najodgovorniji sam za provođenje ili neprovođenje reformi”, kazao je Beroš.

Na pitanje bi li sama sebe nazvao “korona ministrom”, odgovorio je kako se “iskreno nada” da neće biti samo to, “kad podvučemo crtu”. “Moram reći da sam do ovoga trenutka ponosan na svoju ulogu i ulogu mog tima u odgovoru na koronavirus krizu”.

Na pitanje o ‘aferi cijepise.hr’, te novom, s ulaganjem gotovo pola milijuna kuna u PR, posao koji je bez javnog natječara dobio ministrov prijatelj, Beroš kaže kako je sve bilo po zakonu.

“Upravo je nevjerojatno koliko prijatelja imam u zadnjim danima, ispada da su pola Hrvatske moji prijatelji i da sam dijelio poslove. Apsolutno ne, niti jedna od informatičkih kuća koje su ugovorene u procesu održavanja i razvoja platforme cijepise.hr nije ušla u ministarstvo ni dok sam bio pomoćnik, a kamoli dok sam bio ministar”, ustvrdio je.

“Kada je riječ o još jednom mom ”prijatelju” i dalje je sve legitimno, sve legalno, i u skladu sa zakonskim procedurama, ali je potpuno jasno da moram imati ljude koji me na različitim aspektima suportiraju”, kazao je.

Na pitanje je li za taj slučaj održan javni natječaj, odgovorio je kako “ne zna proceduru”. “Zna je glavno tajništvo, ali mogu vam reći da je sve bilo sukladno zakonu”.

Komentiraj