BEROŠ: “Brojke su danas nešto manje nego jučer”

 

Ministar zdravstva Vili Beroš u četvrtak je, uoči sjednice Vlade, komentirao epidemiološku situaciju u Hrvatskoj. Kaže da su u ovom trenutnku brojke nešto manje nego što su bile jučer, prenosi N1.

Komentirao je i uvođenje mjera u Splitsko-dalmatinskoj županiji. “Epidemiološka služba je detektirala novooboljele i nakon mnogih razgovora donijeli su taj jedan zaključak i ono što mogu reći da je Nacionalni stožer prihvatio njihovu odluku koja se odnosi na područje Splitsko-dalmatinske županije, o uvođenju novih mjera za tu županiju na osnovu zapažanja i odluke lokalnog stožera, koji je svoj stav donio na osnovu epidemiološkog izvida. Oni te mjere nisu donijeli naprečac”, rekao je Beroš.

Ministar zdravstva nije mogao izbjeći ni pitanja o sukobu s donedavnom zamjenicom ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, Dijanom Zadravec. “Ja radim svoj posao najbolje što znam i umijem, to će netko znati procjenjivati, uhvatio sam se u koštac s najzahtjevnijom situacijiom zdravstvenog sustava, malo me žalosti što je u medijskom prostoru fokus s važnije teme, a to je pritisak na dužnosnike, maknut u drugi plan”, zaključio je Beroš.

Komentiraj