Senator Vermonta Bernie Sanders izrazio je u četvrtak spremnost na suradnju s Hillary Clinton koja je ovih dana osvojila demokratsku nominaciju za američke predsjedničke izbore, ne bi li pobijedili republikanca Donalda Trumpa, rekavši ipak da zasad ostaje u utrci.

“Jedva čekam da se sastanem s njom, da vidimo kako možemo surađivati i pobijediti Donalda Trumpa te sastaviti vladu koja će nas sve zastupati”, rekao je u Bijeloj kući nakon susreta s predsjednikom Barackom Obamom koji je trajao nešto više od sat vremena.

Sedamdesetogodišnji kandidat formalno ostaje u utrci premda je sigurno da će se na konvenciji u Philadelphiji krajem srpnja službeno potvrditi njegova suparnica.

“Po mom mišljenju i mišljenju većine Amerikanaca, Donald Trump bi nedvojbeno bio katastrofalan američki predsjednik”, ustvrdio je, ne otkrivajući sadržaj razgovora s Obamom.

“Učinit ću sve što je u mojoj moći (…) kako Trump ne bi bio predsjednik”, rekao je.

Obama nije dao izjavu nakon susreta.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakTolušić: Spreman sam prihvatiti poziciju premijera
Sljedeći članakNATO poziva saveznike da povećaju vojni proračun
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.