Patrik Macek/PIXSELL

BERNARDIĆ: ‘Želja mi je vratiti u SDP hrabrost, samopouzdanje i prijateljstvo’

Kandidat za predsjednika SDP-a, Davor Bernardić predstavio je u Vukovaru svoj izborni program s kojim želi dobiti povjerenje i glasove stranačkih kolega.

Riječki SDP-ovac i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina došao je Bernardiću dati svoju podršku.

‘Pobijedit ćemo’, poručio je i dobio veliki pljesak. ‘Svjesni smo da smo kao stranka otišli u poprilično krivom smjeru. Zadnji put dobili smo 40 posto glasova i mislim da smo na najboljem putu da kolega Bernardić dođe do onih 51 posto. Bernardić nije floskula, on je za promjene i od njih nije odustajao. Doduše, ima tu i palih boraca, poput Rajka Ostojića i mene’, kazao je.

‘Moje crveno srce danas je puno’, poručio je Bernardić na početku. ‘Slavonija je danas nerazvijena i siromašna. Socijaldemokracija joj je potrebna kao i ostalim područjima koja nisu dobila priliku da se razviju. I zato svoj program predstavljam ovdje’, kazao je Bernardić, piše Dnevnik.hr.

Istaknuo je kako se SDP mora pripremati za lokalne izbore te naglasio da su važne dvije komponente, a to su odgovornost prema članovima stranke i prema onima koje SDP predstavlja.

Naglasio je kako su najveća snaga SDP-a ljudi.

“Mladi zaslužuju da predstavljaju promjenu koja je Hrvatskoj potrebna. Želja mi je vratiti u SDP hrabrost, samopouzdanje i prijateljstvo. Samo tako postat ćemo velika i snažna obitelj koja u Hrvatskoj može odgovoriti na sve izazove. Pozivam vas da krenemo zajedno u desetljeće socijaldemokracije u Hrvatskoj. Idemo!”, poručio je Bernardić što je popraćeno skandiranjem: “Bero! Bero!”

Podsjetimo kako je osim Bernardića u utrci za novog predsjednika SDP-a još devet kandidata – Orsat Miljenić, Ranko Ostojić, Tonino Picula, Gordana Sobol, Karolinoa Leaković, Vesna Škulić, Domagoj Hajduković, Kristijan Mohorović i Dušan Polovina.

Komentiraj