Sandra Simunovic/PIXSELL

BERNARDIĆ “Za najmanju plaću 4 tisuće kuna!”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić sa središnjeg predizbornog skupa za sjeverozapadnu Hrvatsku na kojem su se u petak u Varaždinu predstavili kandidati SDP-a za EU parlament, poručio je kako će ta stranka inzistirati da ni jedna plaća u Hrvatskoj ne bude manja od 4000 kuna neto.

Nakon što su Tonino Picula i Biljana Borzan, dosadašnji SDP-ovi eurozastupnici i kandidati na izborima 26. svibnja, ranije u petak posjetili Ludbreg, na Kazališnom trgu u Varaždinu održan je središnji predizborni skup na kojem je predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao da prelijepi, povijesni grad i prelijepa zemlja zaslužuju bolje – „dobar plan i dobro vodstvo, bez korupcije, bez kriminala, bez nepravde i političare u službi građana“.

„Stoga će SDP nastaviti borbu za ono što je trenutno najvažnije u Hrvatskoj, a to su plaće i mirovine. Imamo plan za povećanje plaća i mirovina i nećemo od njega odustati, jer želimo da plaće i mirovine idu prema plaćama i mirovinama u EU. Imamo europske cijene, ali su plaće tri puta manje, a mirovine su čak pet puta manje“, rekao je Bernardić Podsjetio je da je SDP predložio zakon o porezu na dohodak kojim se predviđa povećanje osobnog odbitka s 3800 na 5000 kuna.

„Ovdje smo na sjeveru gdje su plaće niže od prosjeka. Inzistirat ćemo na tome da niti jedna plaća u Hrvatskoj ne bude manja od 4000 kuna neto. To je realno i ostvarivo i sve te mjere koštaju manje nego Marićeve mjere za bogate“, ocijenio je Bernardić.

Prvi na SDP-ovoj listi Tonino Picula istaknuo je važnost ravnopravnosti.

„Mi u kampanji inzistiramo na ravnopravnosti hrvatskih građana, da budu što ravnopravniji među 512 milijuna građana EU. Isto tako, tražimo što više angažmana da hrvatske regije budu ravnopravnije među 400 regija u EU. Na kraju, Hrvatska kao najmlađa članica mora biti ravnopravnija među 28 članica EU“, rekao je Picula i pozvao građane na izlazak na vrlo važne europske izbore 26. svibnja.

Biljana Borzan je rekla da se više od dvije trećine zakona koji se tiču hrvatskih građana donose u EU parlamentu.

„Mi smo u svojem radu dokazali da pojedinac može puno toga i da to što dolazimo iz male zemlje nije razlog da se osjećamo iskompleksiranima i da nešto ne možemo“, rekla je Borzan bi poručila biračima da svatko svojim glasom može dati doprinos i mijenjati stvari na bolje.

Domaćin skupa u Varaždinu bila je osma na listi SDP-a i predsjednica varaždinske Županijske organizacije Barbara Antolić Vupora koja je naglasila da je SDP-ova lista ravnopravna, s jednakim brojem muškaraca i žena.

„Zahtijevamo od Europske unije da se prema građanima Hrvatske odnosi na isti način na koji se odnosi i prema drugim građanima. Pokazavši to i na samoj listi, proporcionalnim omjerom muškaraca i žena, taj duh unosimo kroz kampanju i u Europsku uniju“, zaključila je Antolić Vupora.

Na skupu u Varaždinu bili su i kandidati Joško Klisović, Ivana Posavec Krivec, Gordan Maras, Mladen Novak i Ranko Ostojić.

Komentiraj