Reagirajući u utorak navečer na odluku Predsjedništva SDP-a da više ne bude predsjednik saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo, Mirando Mrsić izjavio je Hini kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić “vodi politiku strahovlade i netolerancije umjesto da  demokratizira i modernizira SDP”.

“Umjesto da podnesu moralnu i političku odgovornost za neuspjeh na lokalnim izborima Bernardić i vodstvo stranke i dalje nastavljaju s podjelama i kažnjavaju slobodu govora. Niti Bernardić, a niti članovi Predsjedništva koji su glasali za čistke u SDP-u neće me zaustaviti da i dalje ukazujem na probleme i tražim promjene”, rekao je Mrsić u telefonskoj izjavi Hini.

Predsjedništvo SDP-a odlučilo je ranije danas predložiti saborskom Klubu zastupnika SDP-a, da se potpredsjednica Hrvatskog sabora iz redova SDP-a Milanka Opačić smijeni s te pozicije kako  bi se na to mjesto imenovao Siniša Hajdaš Dončić, izjavio je novinarima nakon sjednice stranačkog Predsjedništva Bojan Glavašević.

Odluka Predsjedništva SDP-a je i da Mirando Mrsić više ne bude predsjednik saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo te da ima i ostalih izmjena na dužnostima.

NA novinarski upit jesu li to sankcije za one koji su svojevremeno kritizirali stranačko vodstvo SDP-a, Glavašević je rekao kako to nisu sankcije, dodavši da je prijedlog predsjednika stranke Bernardića “temeljem izbornih rezultata kao i evaluacijom dosadašnjeg rada”.

Komentiraj