BERNARDIĆ: “Vlada je de facto pobjegla na izbore i ostavila Grad Zagreb i Zagrepčane na cjedilu”

Predsjednik SDP-a  i čelnik Restart koalicije Davor Bernardić ponovio u nedjelju kako će prvi potez nakon pobjede te koalicije na izborima biti donošenje zakona o obnovi Grada Zagreba, a tu će obnovu iskoristiti “kao velik zamašnjak i poticaj rastu građevinskog sektora.”

„Naš prvi zadatak nakon 5. srpnja, vlade koju će predvoditi SDP u Restart koaliciji, bit će donošenje zakona o obnovi Grada Zagreba kako bi pomogli Zagrepčanima i svim ostalim dijelovima Hrvatske koji su doživjeli tragediju potresa da se što prije vrate u svoje domove, da se osigura nužan novac za obnovu Zagreba i da se spriječi mešetarenje nekretninama koje se već počelo događati”, poručio je Bernardić na konferenciji za novinare.

Konferencija je održana na uglu Đorđićeve i Petrinjske ulice ispred potresom uništene zgrade. Bernardić je prije davanja izjave  s predsjednikom zagrebačkog SDP-a Gordanom Marasom i SDP-ovim koordinatorom za 1. izbornu jedinicu Nikšom Vukasom obišao grad. Čestitajući Zagrepčanima Dan Grada rekao je da ga dočekujemo u lošem ozračju, posebno stanovnici  Donjeg grada, jer se njih više od 20.000 nakon potresa nije vratilo u svoje domove. Također, još uvijek 3800 djece u Donjem gradu ne ide u svoje škole.

„To je tragična bilanca potresa u Zagrebu i vlada je de facto pobjegla na izbore i ostavila Grad Zagreb i Zagrepčane na cjedilu te ostavila Hrvatsku u raljama korupije”, upozorio je Bernardić.

Naveo je i da je u zadnja dva dana premijer Andrej Plenković – kojem je 11 ministara moralo otići zbog korupcije, ponavlja tezu da je on borac protiv korupcije. To bi, smatra Bernardić, bilo smiješno da nije tužno i tragično. Drži i kako je riječ o predizbornom igrokazu i folkloru.

Bernardić je najavio i da će obnovu Zagreba iskoristiti kao velik zamašnjak i poticaj rastu građevinskog sektora te kroz obnovu stare gradske jezgre taj grad učiniti jednom od najljepših malih metropola Europi.

„To ćemo napraviti praktički prvi tjedan po preuzimanju odgovornosti za Grad Zagreb”, najavio je.

Upitan zašto su u Saboru digli ruke za njegovo raspuštanje prije nego je donesen zakon o obnovi Zagreba, Bernardić je rekao kako nije bilo nikakve političke volje od vlade i vladajuće većine da se donese taj zakon. Stoga, smatra kako je najbolje da se što prije ode na izbore i zamjeni ova „korumpirana, loša i nesposobna vlast” te što prije dobijemo vladu koja će biti sposobna i odlučna riješiti sve hrvatske probleme, posebice donijeti zakon o obnovi Grada Zagreba.

 

Komentiraj