BERNARDIĆ ‘Vjerujem u pobjedu Milanovića, okupljanje desnice oko Škore je opasno’

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić za Večernji list je izjavio da je siguran u pobjedu Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima te kako vjeruje da će nakon njegove pobjede na vlast doći lijeva vlada.

Bernardić smatra da SDP može biti zadovoljan 2019. godinom, iako građani ne mogu.

“Građanima, nažalost, nije donijela ništa dobrog. Pada životni standard, troškovi života rastu, plaće ne rastu, mirovine su male, liste čekanja u bolnicama su sve duže, nepravda se osjeti na svakom koraku, a korupcija izjeda društvo. Uza sve to, HDZ-ova Vlada u ove tri godine nije provela ni jednu jedinu reformu. Odustala je i od smanjenja PDV-a za jedan posto, bez obzira na obećanja. Što se tiče SDP-a, iza nas je godina kojom možemo biti zadovoljni, godina okupljanja u kojoj smo, u svakom smislu, pokazali da je zajedništvo i suradnja put uspjeha SDP-a, a onda i Hrvatske. U naše smo redove vratili Ivu Josipovića i njegovu stranku Naprijed Hrvatska, na listi za EU izbore pridružila nam se Mirela Holy koja je i predsjednica Savjeta za zeleni razvoj, stalno smo u dijalogu sa sindikatima i organizacijama civilnog društva, predstavljali smo naše politike i rješenja za rast plaća i mirovina, za spas poljoprivrede, za konkurentniji turizam, za borbu protiv korupcije”, kazao je Bernardić.

Ne misli da eventualni gubitak predsjedničkih izbora može dovesti do poremećaja u stranci, a naglasio je da “čvrsto vjeruje u pobjedu Zorana Milanovića”.

“Vjerujem u njegovu pobjedu i u relativnu pobjedu već u prvom krugu. Pozivam sve građane da u što većem broju izađu na izbore kako bi smanjili mogućnost krađe glasova. Kao što smo mogli vidjeti, na pojedinim izborima glasali su i mrtvi, imali smo sumnji u ispravnost izbora i zato je SDP i predložio izmjene Zakona o izboru predsjednika države, koje su vladajući odbili”, poručio je Bernardić.

Okupljanje desnice oko Miroslava Škore vidi kao potencijalno opasnu situaciju.

“On trenutačno ima funkciju glasnogovornika tih i takvih politika, kao što Plenković ima funkciju glasnogovornika Kolinde Grabar-Kitarović. Takvi stavovi za Hrvatsku, koja želi biti normalna, uređena, demokratska država, jednostavno nisu dobri”, zaključio je Bernardić.

Komentiraj