BERNARDIĆ “Većina građana srami se ovakvog premijera”

Patrik Macek/PIXSELL

Sabor je današnji rad započeo raspravom po Klubovima. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić govorio je o ‘lažnim vijestima Vlade’ i propalom nabavkom borbenih aviona od Izraela.

“Plenković je optužio američkog veleposlanika da laže, a ovime zapravo premijer nastavlja lagati. I premijer i predsjednica znali su sve, a lagali su da ne znaju. Ponovno postavljam pitanja premijeru: Ako je sve znao, a znao je, zašto je lagao? Zašto je inzistirao na kupnji baš tih aviona? O tome možemo samo nagađati, zašto su se odlučili na kupnju baš tih aviona. Možda zato što je dio poslova s avionima trebala obavljati tvrtka ministra Krstičevića?”, rekao je Bernardić, kako prenosi Dnevnik.hr.

Dodao je kako je Hrvatska zbog ove afere izgubila novac i vrijeme, a Vlada i ministar su obmanuli javnost. “Oni koji su potratili povjerenje, ne mogu više raditi ovaj posao. Ova Vlada nije sposobna sprovesti u djelo kupnju zrakoplova. Većina građana srami se ovakvog premijera. Koliko treba strpljenja građana, prije nego se pobune protiv ovakve vlasti? SDP će inzistirati na interpelaciji. Zbog ove sramote Vlada mora otići”, poručio je Bernardić.

Komentiraj