Bernardić: “Uhićenja su spin za skretanje pažnje s afera Ina, Ćorić i Bošnjaković”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić čestitao je građankama i građanima Dan državnosti te prokomentirao jučerašnja uhićenja u hrvatskim šumama, javlja N1.

“Ovaj dan se opet 30. svibnja odlukom ove hrvatske vlade koja će jedino ostati upamćena po tome, po reformi datuma blagdana i praznika zbog čega će građani sigurno živjeti bolje. Blagdani se mijenjaju, korupcija ostaje. Ne mogu se oteti dojmu da su ova uhićenja napravljena po političkom nalogu ne bi li se skrenula pažnja s najnovijih afera Bošnjaković, afer Ćorić i Ina, i ne bi li se stvorio dojam pred izbore da se nešto radi. Ovo je najkorumpiranija vlada u hrvatskoj povijesti i da je zbog sumnje u korupciju moralo otići 11 ministara”, rekao je Davor Bernardić novinarima i dodao:

“Danas se slavio kao dan Hrvatskog sabora, donesene su bitne odluke i predlagali smo da se taj dan zove Dan Republike Hrvatske, dok je 25. lipnja dan kad je Hrvatska donijela odluku da izlazi iz Jugoslavije, odlučila je o svom samostalnom putu, odnosno državnosti.”

Komentirajući program SDP-a rekao je da je najbitnija tema kako spasiti radna mjesta, povećati plaće, vratiti ljude u zemlju… O hitnoj smjeni Josipe Rimac i Ane Mandac kaže:

“Pokušava se stvoriti dojam da se nešto radi po pitanju korupcije prije izbora. Ne mogu se oteti dojmu da su ova uhićenja još jedan spin ne bi li se sakrile afere Ina i Ćorić i afera Bošnjaković.”

Na koncu je zaključio da će im nakon pobjede na izborima jedna od najvažnijih stvari biti iskoristiti dio novca koji je ostao nepotrošen “zahvaljujući nepsosobnosti hrvatske vlade”:

“Hrvatska ima na raspolaganju 50 milijardi eura sredstava koje nije iskoristila. Hrvatska je prespavala predsjedanje EU-om, nećemo ostati zapamćeni ni po čemu, sva sreća da Njemačka preuzima predsjedanje.”

Komentiraj