BERNARDIĆ ‘U SDP-u sam prvi među jednakima’

HINA/ Tomislav PAVLEK /tp

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je rekao kako je u SDP-u prvi među jednakima, a ponovio je i kako Vladi daje neprolaznu ocjenu te istaknuo kako ga posebno zabrinjava izvješće Transparency Internationala o povećanju percepcije korupcije u Hrvatskoj.

“Posebno nas zabrinjava izvješće Transparency Internationala o povećanju percepcije korupcije u Hrvatskoj, što i ne čudi jer imamo Vladu koja tolerira plagiranje, sukob interesa i  vrši pritisak na Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa”, rekao je Bernardić u razgovoru za Dnevnik HRT-a.

Na pitanje kako to da, s jedne strane, predlaže interpelaciju o radu vlade uz Inu, a s druge strane Plenkovića poziva na dijalog kad su u pitanju pregovori s Molom, Bernardić je odgovorio kako je uvijek za dijalog, a interpelacija, kaže, nije ništa drugo nego dijalog.

U Saboru trebamo razgovarati o pitanjima od nacionalnog interesa, rekao je te izrazio žaljenje što nije bilo prilike da se susretnu na njegovu inicijativu, no, vjeruje da će se s Plenkovićem susresti u Saboru i gledati kako pronaći rješenje za Inu.

Ponovio je da su odbacili model privatizacije HEP-a kao prihvatljiv model.

“U taj model danas više nitko ne vjeruje, osim, možda, premijera Plenkovića”, rekao je. “Ne smijemo prodavati struju, energent budućnosti, da bi s tim novcem kupili prošlost”, dodao je.

Upitan ne bi li s time u vezi trebali biti glasniji te tko je danas šef oporbe: on, Ivan Vrdoljak ili pak Ivan Pernar, odgovorio je da je to uvijek hrvatski narod.

Kad je riječ o problemima unutar stranke budući da se 20 članova SDP-a sastaje mimo njega, Bernardić kaže kako je SDP u  procesu konsolidacije te da se svi javno i otvoreno odgovaraju pa su tako i danas na Predsjedništvu SDP-a govorili o restrukturiranju stranke.

Zamoljen za komentar izjave Ranka Ostojića koji se upitao vlada li SDP-om predsjednik ili dva potpredsjednika iz sjene, Bernardić je rekao kako je SDP legalno izabrao vodstvo, Predsjedništvo, reorganizirao rad Kluba zastupnika.

“SDP je demokratska stranka, a ja sam prvi među jednakima”, naglasio je Bernardić.

Komentiraj