hina

BERNARDIĆ: “Tražimo zatvor za krivce i izvanredne izbore!”

Predsjednik SPD-a Davor Bernardić obratio se novinarima na izvanrednoj konferenciji za medije koju je stranka sazvala zbog otkrića da je ministrica Martina Dalić dogovorala putem privatne mail adrese, javlja televizija N1.

“Ministar Marić kaže da nije upoznat sa sadržajem mailova. To je čista laž. Očito je i vidljivo da je najveći dio mailova bio adresiran i na njega”, rekao je Bernardić.

“U najmanju ruku je čudno da čovjek koji je tvrdio da stoji iz Lex Agrokora ne zna za ove činjenice. Plenković kaže da je zadovoljan nagodbnom, a ja ga pitam kojom to? Je li zadovoljan nagodbom s Francok i Adrisom? Neka odgovori na pitnanje kada će biti formirano Stalno vjerovničko vijeće”, kaže predsjednik SDP-a.

Spomenuo je i predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka.

“Odjeknula je i Vrdoljakova izjava da neće podržati kriminal ali ostaje u Vladi. Time je samo dodatno podržao sumnje u kkriminal.”

“Nitko više ne može osporiti ono što je SDP-u mjesecima jasno, a to je da su zakon pisali samo kako bi stekli imovinsku korsit. Konačno je stigla potvrda da je preko Martine Dalić Vlada štitila kriminal u Agrokoru. Pozivam institucije da postupe u skladu sa zakonskim propisima i ispitaju sve. Ne tražim ostavku Plenkovića, ne tražimo ni ostavku Martine Dalić, nema potrebe, ovdje je sve jasno. Tražimo zatvor za krivce, i izbore, sada i odmah”, rekao je Bernardić.

” U svakoj normalnoj državi zbog ovog odlazi cijeli Vlada”, zaključio je Bernardić.

“Nema drugog izlaza osim izvanredniih izbora. SDP je spreman i treći put preuzeti Hrvatsku i vratiti je na pravi put”, zaključio je Bernardić.

Podsjetimo, portal Index.hr u srijedu je objavio mail prepisku između ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić s vlasnicma i predsjednicima privatnih brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda o pripremi lex Agrokora. Ovo otkriće izazvalo je val reakcija u javnosti.

Komentiraj