hina

BERNARDIĆ: “Svjedočimo sustavnoj i legalnoj pljački u režiji vladajućih”

Predsjednik SDP-a, Davor Bernardić, obratio se javnosti uoči sastanka Glavnog odbora stranke, javlja N1 televizija.

Ponosan sam što naše akcijske radne grupe rade svoj posao, pripremaju čitav niz prijedloga zakona s kojima nastojimo riješiti nagomilane probleme u Hrvatskoj, istaknuo je na početku Bernardić.

Danas je Predsjedništvo SDP-a usvojilo novi nacrt političkog programa, za dobro društvo. Moramo vratiti vjeru u hrvatsku politiku, u institucije, u pravosuđe, moramo ujednačiti sudske prakse, ne može se dogoditi da se od prvog stupnja do konačne presude situacija u pravosuđu drastično promijeni. Ponosan sam što smo jednoglasno usvojili nacrt programa na Predsjedništvu, kazao je, među ostalim, Bernardić.

Njegov govor nije prošao bez kritika vlasti. “I danas svjedočimo sustavnoj i legalnoj pljački u režiji vladajućih. Nemoguće je da savjetnici koji u Hrvatskoj, koja teško živi, uz radnike koji u Agrokoru rade za minimalne plaće, koje su ispod 4000 kuna, zarađuju za jedan mjesec  koliko taj radnik zaradi za čitav radni vijek. Ljudi se pitaju zašto iz zajedničke blagajne odlazi novac kojekakvim stranim konzultantima koji su u tvrtku došli jučer. I što su oni za taj novac napravili?”, rekao je Bernardić.

Istaknuo je promjenu koju SDP uvodi u svoje redove. “Hrvatska politika više neće biti ista, jer će se na listama SDP-a odsad naći 50 posto kolegica. Više žena znači i bolju politiku”, rekao je Bernardić.

Komentiraj