Patrik Macek/PIXSELL

BERNARDIĆ “Sve stipendije sam dobio jer sam bio najbolji student”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je u Saboru najavio da će poštovati svaku odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je pokrenulo postupak protiv njega zbog primanja stipendije u iznosu 263 tisuće kuna na poslovnoj školi Cotrugli u Zagrebu, ali i istaknuo kako je sve stipendije dobio jer je bio najbolji student.

“Poštovat ću svaku odluku, ali da mi je netko rekao da će obrazovanje ili stipendija biti razlog za progon u ovoj zemlji, a izvlačenje stotina milijuna kuna iz Agrokora nije, ne bih mu vjerovao. Zar vama nije apsurdno da je u cijeloj situaciji oko Agrokora, u cijeloj ovoj sagi pred hrvatskim sudovima, od svih upletenih jedino ja koji sam upozoravao na istinu sam završio na sudu s Ramljakom“, zapitao se Bernardić u izjavi novinarima.

Upitan razumije li koncept sukoba interesa te da nije problem u obrazovanju, nego u donaciji, Bernardić je odgovorio kako razumije te ponovio da će poštovati svaku odluku Povjerenstva.

“Bio sam stipendist i Vlade RH, i Grada Zagreba, top stipendist tjednika Nacional, stipendist i kao saborski zastupnik brojnih programa i američke, južno-korejske vlade, bio sam uvijek tu kad su bila nova znanja i želja za stjecanjem određenih iskustava, pravo na cjeloživotno obrazovanje je nešto što u Hrvatskoj postoji kao pravo. Ako je to razlog i moja pogreška, ja ću prihvatiti odluku Povjerenstva“, kazao je.

“Sve stipendije koje se mogu primiti u Hrvatskoj ja sam primio jer sam jednostavno bio najbolji student”, poručio je Bernardić.

Podršku mu je odmah Facebook statusom dao politički tajnik stranke Davorko Vidović, koji je napisao: “E, moj Bero! Poštene Hrvate se podmićuje na razne načine, nekom kućom, unosnim poslom, autima, zlatom, vilama, novcem na stranim računima, stanovima, prinadležnostima, saborskim mandatima… .A ti se, nesretniče, uhvatio pišljivog znanja, a živiš u garsonjeri. Reci, molim te, tko to uopće cijeni i kome to u Hrvatskoj treba!? Nikada od tebe pravoga političara od formata. Što se ne ugledaš na čestite političare iz zna se koje stranke, da ne radiš više takve gluposti!”.

Na pitanje o Forumu mladih SDP-a Zagreba, koji se na twitteru javno požalio da ih Bernardić i SDP u subotu na sjednici Glavnog odbora namjeravaju ukinuti, Bernardić je odgovorio da to “zaista prvi puta čuje”. “To je potpuno netočna informacija, a pozivam sve da o problemima u stranci razgovaramo u stranci“, kazao je.

Komentiraj