Bernardić: Spremni smo za ozbiljnu reformu i nije nam bitan drugi mandat

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas je sa članovima Restart koalicije predao izborne liste, a u razgovoru za Novu TV iznio je plan i ciljeve koalicije na čijem je na čelu i obrazložio prve poteze ako dođu na vlast.

SDP ide sa najjačim ljudima

“Na listama su najjači ljudi, isti princip kao za europske izbore, optimist sam i vjerujem u pobjedu”, odmah je poručio Benardić odgovarajući na pitanje o imenima koja su se našla na listama.

kako misli s još osam stranaka biti na vlasti?

“Postoji jasan dogovor unutar koalicije što nam je cilj, a to je da uvedemo promjene u ovoj zemlji. Svi koalicijski partneri dobili su mandata sukladno svojoj snaziž. Mi smo u SDP-u najodgovornije pristupili tom poslu koaliranja”, naglasio je Bernardić u razgovoru za Novu tv.

Kako će izaći na kraj sa Čačićem koji ga je prozvao da o poslu nema pojima?

„Zato što ćemo dobiti najviše mandata. Kao što znate, gospodin Čačić ima osebujan stil, ali je bio ministar u dvije SDP-ove vlade, mislim da je njegova orijentacija, ako hoćete i svjetonazorska, puno bliža ljevici. Ja mu nisam glasnogovornik niti imam potrebu ga braniti, poslao je jasnu poruku da je Restart koalicija njihov prvi izbor.“

Naglasio je borbu protiv korupcije

“Naši ljudi su na listama čisti, mi smo na strani interesa građana, a oni drugi su na strani svojih interesa. Mi smo dva različita svijeta. Ne mogu vrijediti različiti kriteriji. Naš zadatak je da se reformira pravosuđe. Sudstvo mora biti dostupnije građanima, i praksa mora biti ujednačena. Za to ćemo se boriti”, kaže.

Najavio Reformu pravosuđa

“Kad je Plenković šutnuo Dinka Cvitana, koji sad hoda s tri tjelohranitelja, i doveo Dražene Jelenića koji tri godinenije proscesuriao korupciju. Mi ćemo gledati izvješće o radu glavnog državnog odvjetnika. Gopođa koja je predložena bila je zamjenica Jelenića, a on tri godine nije procesuirao korupciju”, rekao je Bernardić.

Najavio najkompetentniju Vladu u povijesti

“Vjerovat ćete mi nakon izbora, mi smo najjači tim, bit ćemo najkompetentnija vlada u hrvatskoj povijesti. Ne želim da budemo popularni jedno vrijeme, želim da kao vlada budemo zapamćeni za sva vremena po dobrom poslu koji smo napravili. Mi moramo provesti odlučne reforme jer bez toga neće ići. Jednostavno je potreban restart”, uvjerava Bernardić.

 

Komentiraj