HINA/ ua

BERNARDIĆ ‘SDP je žilav, naći će snage da se oporavi od ovog neuspješnog pokušaja puča’

Bernardić je komentarao nedavno okupljanje SDP-ovih gradonačelnika u Pločama, te što ga se i dalje poziva da podnese ostavku na mjesto predsjednika SDP-a.

“Informacije koje su se pojavile u medijima uopće ne odgovaraju realnosti. Naši gradonačelnici i načelnici imaju koordinaciju i vode brigu o boljem životu građana u njihovim lokalnim sredinama. Svaka inicijativa za bolji i jači SDP je dobrodošla i podržavam ju. Svaka inicijativa za destabilizaciju stranke je za osudu. SDP će naći načina i snage kako da se oporavi od ovoga neuspješog pokušaja puča i destabilizacije stranke putem medija”, odgovorio je novinarima Bernardić.

Potvrdno je odgovorio na pitanje “ide li SDP u pravcu stabilizacije”, te ponovio da je SDP pokazao žilavost i da će se oporaviti.

Kako pak ‘situacija izgleda iz kuta SDP-ovih gradonačelnika’ novinari su pitali novogradiškoga gradonačenika Vinka Grgića.

“Mi želimo biti glas razuma i u situaciji vrlo teškoj za SDP napraviti nešto što radimo i u svojim mjestima gdje smo dosta uspješni. Šteta koja je nam je nanesena s nacionalnoga nivoa je velika. Ne želimo da se više preljeva, želimo prije svega dijalog, zato je predsjednik danas tu”, rekao je Grgić.

Na novinarsko znači li to da su odnosi u SDP-o krenuli u pozitivnom smjeru, Grgić je potvrdio da su “ovi razgovori veliki pozitivan znak”.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je i funkcioniranje sustava Hitne službe, te istaknuo da bi u aktualnom slučaju ostavka ministra Kujundžića bila moralni čin. Najavio je kako će SDP, po dolasku na vlast, reorganizirati zdravstveni sustav koji zbog aktualne vlade još pritišću neučinkovitost i visoki dugovi.

Komentiraj