HINA/ Tomislav PAVLEK /tp

BERNARDIĆ ‘SDP intenzivno radi na planu za Agrokor’

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je nakon petosatne sjednice Glavnog odbora stranke da reformiraju stranku kako bi mogli reformirati Hrvatsku.

“‘Hrvatska za sve’ naziv je stupova i temelja koje ćemo udariti kako bi Hrvatska postala društvo jednakih mogućnosti, što sada nije,” ustvrdio je.

To znači jednako pravo na obrazovanje za sve, da zakoni isto vrijede za sve jer sada ne vrijede jednako za sve, i da imamo društvo jednakih mogućnosti za sve, a ne samo za neke, za ortačke skupine koje sada pljačkaju i iznose novac iz Hrvatske, kazao je. Aktivno radimo na novom programu i Statutu i to ćemo dovršiti do kraja godine, najavio je čelnik socijaldemokrata.

SDP intenzivno radi na planu za Agrokor jer je jasno da Vlada nije spašavala 40 tisuća radnih mjesta nego samo svoje fotelje, omogućavajući u isto vrijeme lešinarima da izvlače novac iz Hrvatske, što je zbog trgovanja povlaštenim informacijama kazneno djelo, rekao je Bernardić.

U šest mjeseci od Vladina plana restrukturiranja Agrokora nismo vidjeli ništa, rekao je. U SDP-ovom planu za Agrokor fokus će biti na zaštiti hrvatske proizvodnje, poljoprivrednika, radnih mjesta i dotok svježeg novca kako bi sustav mogao funkcionirati, kazao je i najavio da bi taj plan idući tjedan mogao “ugledati svjetlo dana”. No moći će ga provesti tek kada preuzmu odgovornost za upravljanje Hrvatskom, istaknuo je Bernardić.

Komentiraj