BERNARDIĆ: “Rekonstrukcija Vlade je prikrivanje kriminala”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je smjenu ministara za koje je SDP tražio opoziv ocijenio kao dokaz da su imali pravo o njihovoj upetljanosti u korupciju, ističući kako to ne smatra pobjedom oporbe, već porazom demokratskog sustava, pri čemu je rekonstrukciju Vlade nazvao “prikrivanjem kriminala”.

“To što su svi ministra za koje smo tražili opoziv maknuli pokazuje da smo imali pravo da su bili duboko upetljani i osumnjičeni za korupciju. Nažalost, to nije naša pobjeda, to je poraz Hrvatske, to je poraz demokratskog sustava i poraz neovisnih institucije”, kazao je Bernardić na konferenciji za novinare u središnjici SDP-a.

Istaknuo je kako je zbog korupcije u hrvatskom društvu mnogim mladim ljudima ukradena budućnost, a starijima dostojanstvo.

“Ovo nije rekonstrukcija, ovo je prikrivanje kriminala”, naglasio je Bernardić te upitao što radi Državno odvjetništvo ako su ministri otišli zbog korupcije.

Umjesto u DORH neki dolaze po zastupnički imunitet

“Umjesto na ispitivanje u DORH neki dolaze po zastupnički imunitet u Sabor, a neki bivaju nagrađeni mjestom potpredsjednika Vlade”, rekao je Bernardić te Vladu nazvao “koruptivnom hobotnicom koja proždire Hrvatsku”.

Ponovio je stav SDP-a da bi jedina prava rekonstrukcija bila da je premijer Andrej Plenković smijenio sam sebe zbog umiješanosti u aferu Borg, odnosno cijelu Vladu te raspisao izbore.

“No oni to ne žele jer prikrivaju neke nove Kuščeviće i Mariće, suradnike na nižoj razini koji su također korumpirani, te koji će u sljedećih nekoliko mjeseci pokušati prikriti dokaze, sakriti papire i zataškati kriminal i korupciju”, poručio je Bernardić.

Predsjednik SDP-a smatra kako će u petak biti interesantno gledati kako će glasati koalicijski partneri o novim ministrima, “jer svi koji će podržavati sutrašnju kriminalnu radnju, a ne rekonstrukciju su također odgovorni”.

SDP poziva sve da ne sudjeluju u kriminalnim radnjama

Najavio je da će SDP još jednom upozoriti na te kriminalne aktivnosti i pozvati sve da ne sudjeluju u kriminalnim radnjama.

Na upit novinara zašto je premijer ranije branio ministre da bi ih sada smijenio, Bernardić je odgovorio kako je branio korupciju dok više nije imao izlaza, te da je bio ucijenjen od HNS-a i SDSS-a.

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović kazao je kako je trebao biti smijenjen i ministar zdravstva Milan Kujundžić jer je, kaže, doveo zdravstvo u rasulo . Upozorio je i na moguću ustavnu krizu preko ljeta jer su vladajući najavili da neće uvažiti zahtjev za raspravom o opozivu Kujundžića, koi je pokrenuo Most.

Komentiraj