Bernardić rekao da je u HDZ-u na djelu ‘kvadratomanija’, Plenković mu odgovorio

Predsjednik SDP-a i čelnik Restart koalicije Davor Bernardić u nedjelju je kazao da je u HDZ-u na djelu “kvadratomanija”, referirajući se na pisanje portala Index da se čelnik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nalazi u novoj aferi oko utaje ‘kvadrata’ svoga stana.

“Plenković se nalazi u novoj aferi oko utaje kvadrata svoga stana. To je njihov dobro viđen obrazac ponašanja. Moje je pitanje premijeru Plenkoviću hoće li, kao što je smijenio brojne ministre iz svoje Vlade zbog utaje kvadrata nekretnina, taj isti kriterij primijeniti i na sebe zbog utaje kvadrata svoga stana“, rekao je Bernardić.

Naime, Index je objavio da je Plenković u imovinskoj kartici upisao 43 četvorna metra manju površinu od one navedene u zemljišniku. Bernardić je Plenkovića ponovno optužio da je na čelu najkorumpiranije Vlade u povijesti Hrvatske i prozvao ga što nije javno odgovorio na pitanje novinara “postoji li Kalmetina mafija u Zadru”. Čelnik SDP-a pozvao je Plenkovića da se o tome javno očituje.

Nije se dugo trebalo čekati da Plenković odgovori Bernardiću. Predsjednik Vlade i HDZ-a iz Šibenika je kazao da se radi o bruto i neto površini stana te da Bernardić nije dobro pročitao. “To je tehničko pitanje, a radi se o bruto i neto korisnoj površini. Moja imovinska kartica je ažurirana tako da sam siguran da šef SDP-a nije dobro pročitao članak na koji se osvrnuo”, rekao je Plenković.

Plenković je odgovorio Bernardiću i na prozivke da je ova Vlada najkorumpiranija. “Zadnja Vlada SDP-a, u kojoj nije bio Bernardić, jer nije bio ni bitan, zadužila je Hrvate za 70 milijuna kuna. Mi smo imali zdravi gospodarski rast i smanjivali smo javni dug za 1 posto. Hrvatskoj smo vratili investicijski kreditni rejting, zadržali ga u ovim okolnostima korona krize i stekli snažnu reputaciju na financijskim tržištima i prema financijskim institucijama”, rekao je.

Komentiraj