BERNARDIĆ: Ramljak i Plenković moraju otići

nacional

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ocijenio je u petak navečer gostujući na Novoj tv da nakon sjednice saborskog Odbora za gospodarstvo ministrici Dalić i povjereniku Ramljaku nitko ne vjeruje, te da Ramljak “mora otići”, kao i predsjednik Vlade jer je “lex Agrokor” omogućio “legalnu pljačku u Agrokoru”.

Na pitanje vjeruje li nakon jučerašnje maratonske sjednice saborskog Odbora za gospodarstvo dvojcu Dalić/Ramljak, Bernardić odgovara kako misli da njima nitko ne vjeruje u ovom trenutku. “Plenković je Lex Agrokorom, iza kojeg je rekao da stoji, omogućio besramno bogaćenje Ramljaka i njegovih savjetnika i legalnu pljačku u Agrokoru.”

Možda je najbolje o tome pitati Istaknuo je kako 27 tisuća ljudi koji rade u Agrokoru to gledaju i svaki dan strahuju za egizstenciju svojih obitelji dok Ramljak u jedan mjesec ne zaradi koliko oni ne mogu u čitavom radnom vijeku.

Upitan što bi on napravio da je premijer ustvrdio je kako je SDP predložio rješenje, izmjene predstečajnog i stečajnog zakona. “Iz ove bih pozicije automatski pokrenuo smjenu Ramljaka. Ramljak jednako Plenković…. Martina Dalić je dobila ulogu gromobrana. Njoj su vjerojatno njezini savjetnici, koji rade istivremeno i za ministarstvo i za AlixPartners, savjetovali da brani Plenkovića. Sve je to ista ekipa ortaka – Plenković, Dalić, Ramljak, Škegro… Ramljak mora otići, to je jasno, a to znači da i Plenković mora otići,” rekao je Bernardić.

“Sad im treba još tri mjeseca za nagodbu. Ako nisu uspjeli riješiti problem u godinu dana, sigurno ga neće riješiti u tri mjeseca koliko bi se produžio rok. Sigurno da smo zabrinuti. Ramljak je rekao da je pogriješio, ali nije rekao da će vratiti novac,” rekao je.

Kratko je komentirao i potez Ante Ramljaka, koji ga je tužio za klevetu, rekavši tek: “Bit će prilike za iznošenje argumenata”.

Upitan tko je danas bio njihov kandidat za predsjednika Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, kazao je kako su oni glasali za Daliju Orešković. “Hrvatskoj treba stabilnost institucija, a današnje je glasanje pokazalo kako vladajući, izgleda, nemaju većinu. Nakon svega što se događa, to nije ni čudno.”

Na pitanje koji je službeni stav SDP-a o dolasku srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, istaknuo je kako je on jasno kazao da je ovo “dio igrokaza Zagreba i Beograda, u kojem se želi pozicionirati Vučić kao lider u Srbiji, a Kolinda Grabar-Kitarović kao liderica u Hrvatskoj, pred izbore”. Problemi se neće riješiti huškanjem nacionalističke retorike, pravi je problem u odnosima Hrvatske i Srbije pitanje granice, pitanje zatočenih i nestalih.

Na izravno pitanje zašto je bio na toj večeri s Bandićem, kazao je kako je to kolegicama i kolegama objasnio, “o stranačkim stvarima unutar stranke”. Upitan zašto je otišao na rođendan čovjeku (Dalibor Bastalec – šef ogranka Bandićeve stranke u Sv. Ivanu Zelini) koji je u zagrebačkoj Županijskoj skupštini srušio člana predsjedništva Mihaela Zmajlovića, kazao je ponovno da je to objasnio kolegicama i kolegama te da on kao predsjednik ima najveću odgovornost za stranku.

Komentiraj