BERNARDIĆ “Račan se okreće u grobu, prestanite cmizdriti”

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Saboru je novinarima komentirao nezadovoljstvo u stranci i izlazak Milanke Opačić iz SDP-a.

“Onima koji se ne vide u SDP-u, ne dijele naše socijaldemokratske stavove mogu reći da im želim sretan put i puno sreće u životu i nadam se da neće podržavati HDZ kao neki naši disidenti poput Sauche i Ronka”, rekao je Bernardić.

Potom je objasnio kakva je situacija u Klubu zastupnika SDP-a. “Vrlo jasan sam bio, Klub je prvo htio mene za predsjednika, ispoštivali smo to, donijeli odluku, Klub je u međuvremenu promijenio odluku, nije rekao koga želi, Predsjedništvo je donijelo odluku da do daljnjega predsjednik Kluba ostaje Arsen Bauk”, naveo je Bernardić, koji je poslao poruku onima unutar stranke koji žele njegovu ostavku.

“Nemojte cmizdriti, moljakati putem medija da odstupim. To se tako ne radi. Račan se okreće u grobu kada vidi kako neki ruše stranku, neko koji se nazivaju uglednim članovima. Što su drugi članovi onda, neugledni? Ja sam spreman na sve sukladno Statutu, a ne cendranju”, istaknuo je.

Plenković je danas tijekom Aktualnog prijepodneva ismijao izjavu o “interesima krupnog kapitala”.

“To su oni koji su pljačkali Hrvatsku, osušivali hrvatsko tkivo, sad zamijenili Todorića i nastavili staro. DORH nije našao shodnim ispitati Petrova, Božinovića, Plenkovića koji su aktivno sudjelovali u izradi lex Agrokora. To je taj krupni kapital o kojem pričam. To je taj interes, o tome neću prestati pričati”, kazao je Bernardić.

Novinari su mu rekli da ako zna za nečiju krivnju i upletenost, da je to kao građanin dužan prijaviti.

“Apsolutno, ja to javno progovaram, a na DORH-u i institucijama države je da ispoštuju minimum minimuma, a to je da ispitaju sve ključne aktere sastanaka u Vladi. Ovo nije smiješno, ovo je ozbiljno pitanje. Ono što je jasno je da u ovom konkretnom slučaju postoje osnovane indicije, a da DORH nije napravio ništa. O tome će još biti riječi”, zaključio je Bernardić.

Komentiraj