HINA

BERNARDIĆ ‘Protivljenje radu povjerenstva razlog je da DORH ispita HDZ’

Davor Bernardić u sjedištu svoje stranke obrušio se na HDZ zbog povjerenstva za Agrokor.

“Plenković nije odgovorio niti na jedno pita nje, tko je pisao lex Agrokor, kakvi su podaci o poslovanju nakon uvođenja lexa Agrokor. Želim od njega čuti informaciju”, poručio je Bernardić.

Upitan je li za opstrukciju rada Sabora, ukoliko se raspusti povjerenstvo, Bernardić je podsjetio tko je oformio povjerenstvo.

“Saborsko povjerenstvo izglasao je Sabor, za to je glasao HDZ. Ako HDZ sada ne želi da radi povjerenstvo, za koje su i oni glasali, doduše pod pritiskom, otvara se pitanje sumnje. Čega se boje? Čega se hrabri kolegice i kolege boje? Čega se Plenković boji? Čega se boje HDZ-ovi zastupnici?”, upitao je Bernardić.

“Po meni je to razlog za sumnju i razlog i da ih sasluša Državno odvjetništvo. Danas si za povjerenstvo, sutra protiv. Pozivam da odgovore na pitanje čega se boje i što skrivaju. SDP će naći načina da istina izađe na vidjelo i da povjerenstvo za otkrivanje kriminala u Agrokoru nastavi s radom. Imamo ljude koji su za to i ljude koji se protive otkrivanju kriminala u Agrokoru”, rekao je Bernardić.

Na pitanje hoće li povjerenstvo i Borisa Vujčića zvati na svjedočenje, Bernardić je poručio da za SDP nema nedodirljivih.

“Nema onih koji ne mogu doći na saslušanje na povjerenstvu za Agrokor”, rekao je Bernardić.

Komentiraj