BERNARDIĆ PRIHVATIO: Tomislav Saucha poslao ispisnicu iz SDP-a

Autor:

Zagreb, 17.02.2017. - SDP-ov saborski zastupnik i bivši predstojnik Ureda predsjednika Vlade Tomislav Saucha pušten je iz istražnog zatvora u Remetincu. Na fotografiji Ivana i Tomislav Saucha. 
foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Tomislav Saucha, saborski zastupnik SDP-a kojeg USKOK tereti da je kao bivši šef kabineta premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i tako oštetio državni proračun za više od pola milijuna kuna, danas je poslao ispisnicu iz SDP-a i želi se isčlaniti iz stranke svojom voljom i odlukom.

Kako piše Večernji list, Saucha se povlači sa svih dužnosti u Saboru koje je obavljao u ime SDP-a. To je naveo u pismu koje je poslao čelniku SDP-a Davoru Bernardiću koji je prihvatio njegovu odluku.

U pismu tvrdi da je nevin ta da je uvjeren kako će dokazati svoju nevinost kroz sudski postupak.

‘Cilj mi je, koliko je to u mojoj moći, otkloniti svoju osobnu situaciju od stranke i svojih kolega u SDP-u’, stoji u pismu koje je Saucha poslao stranci. Također navodi kako će onog trenutka, kada se s njegova imena skine svaki trag sumnje, ponovno podnijeti zahtjev za učlanjenje u SDP.

Kako neslužbeno u SDP-u doznaje Večernji list, stranka postupak Tomislava Sauche doživljava kao njegov moralni čin te pozdravlja njegovu odluku, naglašavajući da i dalje ne misle ulaziti u njegovu krivnju ili nevinost.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)