Patrik Macek/PIXSELL

Bernardić: Preslagivanja moguća, ali jedino su novi izbori fer prema građanima

Komentirajući izjavu glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje da su oni i dalje otvoreni za suradnju sa SDP-om, predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić rekao je u utorak da su preslagivanja unutar vladajućih moguća, ali da su u ovoj situaciji jedino novi izbori potpuno pošteni prema svim građanima.

„Naravno, preslagivanja su moguća. Malo lijevo, malo desno definitivno nije nešto što građani očekuju u ovom trenutku. Bolje fer nego nepravedno“, kazao je Bernardić na konferenciji za novinare uoči sjednice zagrebačke gradske Skupštine.

U javnosti se posljednjih dana često spominjala mogućnost preslagivanja u Domoljubnoj koaliciji po kojoj HDZ sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem namjerava ostvariti većinu u Saboru bez svih Mostovih saborskih zastupnika.

Grmoja je u razgovoru za Hinu izjavio da Most nije nikad zatvorio vrata za suradnju s bilo kime i da su i dalje otvoreni za suradnju i sa Zoranom Milanovićem i SDP-om oko svih onih zakonskih prijedloga i inicijativa koji idu u korist ove države i njezinih građana te nikada nećemo osobne sukobe i netrpeljivosti pretpostaviti državnom interesu. Dodao je da je  sve što je Milanović pokuša zaboravljeno i da su otvoreni za suradnju oko svega onoga što je u interesu građana.

Komentiraj