BERNARDIĆ ‘Predsjednica mora znati da nemamo vladu i stabilnu većinu’

HINA/ Damir SENÈAR /ds

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić obratio se novinarima nakon konzultacija kod Kolinde. Ponovno je pozvao Plenkovića da da ostavku.

“Predsjednica mora znati da nemamo vladu i stabilnu većinu”, rekao je Bernardić.

“Ministri u vladi se što prije trebaju imenovati, vlada treba pokazati većinu, ali situacija je da u Hrvatskoj nema većine. U Saboru ne želmo sudjelovati u ovom parlamentarnom cirkusu kojeg nam je priredio HDZ skupa sa zastupnicima koji im drže članu. S brda s dola sklepana trgovačka koalicija da bi se čuvale fotelje ne može garantirati stabilnost. Cijena ove trgovačke koalicije je cijena koju će platiti hrvatski građani. O svemu sam informirao predsjednicu. Naš stav u SDP-u je da ne postoji stabilna politička koalicija već samo trgovačka koalicija kupljena s mandatima pojedinih nezavisnih zastupnika. Izbori su jedino rješenje”, objasnio je Bernardić.

“SDP je prvi pokrenuo inicijativu za opoziv Barišića, Marića i Dalić. Pozvao sam premijera da svi podnesu ostavke i da idemo po stabilnost na nove izbore. Nemoguća je situacija u državi u kojoj nema ministara. Vlada koja nema četiri ministra nije funkcionalna vlada. Politička kriza se mora raspetljati što prije odlaskom na izbore. Hrvatska nema vremena čekati do lokalnih izbora, u ovom trenutku Hrvatska nema vladu. Ne dao Bog da se ijedna loša stvar dogodi nekom građaninu ili turistu”, nastavio je Bernardić.

“Predsjednik stranke je predsjednik stranke, ja sam predsjednik SDP-a. Ja sam kandidat za premijera”, odgovorio je Bernardić upitan tko će SDP-u biti kandidat za premijera.

“Kolega Saucha je svojim glasanjem jučer sve rekao”, dodao je na kraju Bernardić.

Komentiraj