Marko Prpic/PIXSELL

BERNARDIĆ “Plenković ulovljen u laži, Vlada mora otići”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić smatra da je premijer Plenković uhvaćen u laži po pitanju nabavke borbenih aviona. “Zbog ove afere ova Vlada treba otići”, rekao je, prenosi N1.

Andrej Plenković je ulovljen u laži, predsjednik Vlade je ulovljen u laži i očito je i da su predsjednik Vlade i predsjednica Republike i ministar Damir Krstičević bili upoznati s uvjetima prodaje, lagali su da nisu. Očito je da su to radili svjesno i s namjerom. Znali su da po uvjetima koji su Amerikanci zadali teško ili gotovo nikako ne može doći do realizacije kupoprodajnog ugovora s Izraelom”, komentirao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjave američkog veleposlanika Kohorsta.

“Ako je sve znao, a znao je, zašto je lagao? Zašto je usprkos upozorenju inzistirao na kupnji baš tih aviona? Je li svjestan da je tim činom ugrozio međunarodni ugled i obrambenu sposbnost zemlje?”, rekao je Bernardić.

Kaže kako možemo samo spekulirati koji su stvarni razlozi Vlade da kupuje zrakoplove unatoč upozorenjima. “Možda je razlog što je servisiranje aviona trebala dobiti bivša tvrtka ministra Krstičevića”, zapitao se Bernardić.

Komentiraj