BERNARDIĆ "Plenković na najboljem putu da krene putem Sanadera"

Patrik Macek/PIXSELL

Informacija da je bivšem premijeru Ivi Sanaderu povećana kazna, neslužbeno na šest godina, i da mora u zatvor, u četvrtak je u drugi plan ‘gurnula’ SDP-ovu interpelaciju o radu Vlade radi neuspjeha u provedni struktrunih reformi, oporba je iskoristila priliku i poručila HDZ-ovim kolegama da je to presuda svima njima.
“Ova presuda danas je presuda svima vama, ne Ivi Sanaderu, nećete od ovoga moći pobjeći, bili ste u vladi čiji je premijer optužen na šest godina zatvora”, ustvrdio je zastupnik Mosta Nikola Grmoja obraćajući se zastupnicima iz redova HDZ-a, upitavši – ‘jesu li svjesni težine te presude’.
Navodeći kako premijer ‘često voli reći da se mora baviti stvarima za koje nije odgovoran’, Grmoja je HDZ-ovim kolegama rekao – “odgovorni su vaši prethodnici”.
“Presuda Sanaderu od šest godina, činjenica je od koje vi nastojite pobjeći, kao i od loših poteza vaših vlada, od kriminala koji ste podržavali i u kojem ste sudjelovali”, ustvrdio je zastupnik, pa pobrojao da su u Vladi Ive Sanadera bili predsjednik Sabora, ministar vanjskih poslova, Branko Bačić, Ivan Šuker, Josip Borić.
I Ivan Pernar (ŽZ) referirao se na informaciju da je bivši šef HDZ-a Ivo Sanader dobio šest godina zatvora i da mora ići na izdržavanje kazne.
“Pitam se imaju li nazočni HDZ-ovci obzira prema svom dojučerašnjem šefu, hoće li biti hladni prema tome”, upitao je Pernar.
Gordan Maras (SDP) pozvao je predsjednika svoje stranke Davora Bernardića da komentira “licemjereje HDZ-a”, odnosno činjenicu da je Sanader dobio šest godina za krađu državnog novca; u sabornici su mu najbliži suradnici, a ponašaju se kao da nemaju veze s njim, kao da je to neki novi HDZ, rekao je Maras.
“Premijer Plenković je na najboljem put da krene putem Sanadera sa svime što to nosi”, uzvratio je Bernardić koji je ranije predstavi SDP-ovu interpelaciju ustvrdivši da se Vlada premijera Andreja Plenkovića pokazala potpuno neuspješnom u provedbi neophodnih strukturnih reformi.
Ključna poruka koju SDP šalje kroz interpelaciju je da ova Vlada nije provela ni ono što je sama najavila, neke reforme odgađa, od drugih odustaje, a nema nikakvih naznaka da bi se išta moglo dogoditi do kraja mandata, jer smo ušli u izborni ciklus, rekao je Bernardić.
HDZ-ovi zastupnici na prozivke oporbenih kolega se nisu osvrtali, fokusirali su se na zamjerke koje je na račun rada Vlade izrekao Bernardić.

Komentiraj