Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u petak je na konferenciji za novinare potvrdio da je SDP u saborsku proceduru uputio zahtjev za osnivanje istražnog povjerenstva za utvrđivanje okolnosti nastajanja koncerna Agrokor, njegove današnje pozicije, nastajanja duga te svih okolnosti koje su dovele do aktivnosti Vlade prema Agrokoru.

“Jasno je da u ovom trenutku niti ministrica Dalić niti ministar Marić niti premijer Plenković nisu osobe kojima hrvatska javnost vjeruje. Ako se pokaže točnim da su lex Agrokor pisale banke preko odvjetničkih društava tada je pvojerenje cijele Vlade dovedeno u pitanje. Hrvatski narod ima pravo znati gdje su njegovi novci, njegova imovina i to pravo nitko ne smije oduzeti”, rekao je predsjednik SDP-a.

Naglasio je kako nea dugoročnog uspjeha ni sreće preko ‘tuđe sreće, tuđeg znoja i tuđeg rada’. “Vidjeli smo da je povjerenik dobio kredit od samo 80 milijuna eura kojima su isplaćene plaće, a nisu namireni mali dobavljači i mali poljoprivrednici. Hrvatska poljoprivreda je ugrožena”, rekao je Bernardić.

Na konferenciji za novinare najavljano je i kako će SDP u Sabor uputiti tri prijedloga zakona koji će omogućiti svim poljoprivrednicima da budu zastupljeni u određenom postotku u trgovačkim lancima.

“Moramo štititi našu proizvodnju i naše proizvođače koji moraju dobiti ravnopravan status. To su napravile i neke druge države unutar EU i sasvim sigurno je naše pravo štititi našu proizvodnju”, naglasio je Bernardić.

“Kupuje se vrijeme i drži se voda dok majstori odu. To ne može biti i nije održivo i zato bismo pod hitno voljeli vidjeti dugoročni plan restrukturiranja Agrokora. Ovo što treba reći je da Vlada donošenjem zakona zbog jedne komapnije u neravnopravan položaj stavila druge i omogućila zemljama u kojima Agrokor posluje da donesu slične zakone i da na taj način ugroze hrvatsku imovinu”, poručio je, zaključujući kako im je jedini cilj istina.

Komentiraj