Bernardić ‘pješice’ zbraja 80 glasova

Davor Puklavec/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u nedjelju je gostovao u ‘emisiji Točka na tjedan N1 televizije‘ gdje je pokušao je objasniti brojku od 80 potpisa koje tvrdi da ima za opoziv ministra financija Zdravka Marića.

“To ćemo vidjeti u srijedu. Zasad ima dovoljno stranaka koje su se izjasnile za opoziv. Ali ovdje nije bitno pitanje opoziva nego pitanje onoga što u Hrvatskoj nije dobro. A nije dobro da je ministar, koji je znao kakava je situacija i koji je upleten do lakata u tu aferu, i dalje ministar. Opoziv može proći sa 76 glasova ‘za’, a hoće li se to dogodit to ja ne znam. Teško je o tome govoriti jer ja mislim da se blizu 80 zastupnika izjasnilo da će glasati, ali možda to tako ne bude. Ali je jasno da ova vlada na ovaj način gubi legitimitet, pogotovo ukoliko protiv opoziva ne bude više od 76 ruku što je Plenković najavio”, rekao je Bernardić.

Dodao je i kako će se potruditi skupiti 76 ruku za opoziv, te dodao kako postoji 80 zastupnika koji su skloni podržati smjenu ministra i tražiti direktnu odgovornost za ovo što je nastalo.

Na pitanje o tome što je SDP radio nakon pokretanja inicijative za smjenu ministra Marića, rekao je kako je cijeli slučaj odgovornost vladajućih. Dodao je da vjeruje u zdrav razum, a na pitanje o tome privlači li SDP zastupnike na svoju stranu odgovorio je samo sa “Mhm…”.

Nakon ponovljenog pitanja i kraće pauze ipak je potvrdio da privlače ljude k sebi, a potom su uslijedili najneugodniji trenutci emisije.

Bernardić je prvo upitao voditeljicu Natašu Božić želi li ona da joj on to napiše te je potom uzeo olovku i papir te počeo pisati i računati.

“Hoćete mi dodati papir pa da vam možda napišem”, upitao je.

Voditeljica mu je kazala kako, koliko god brojala, ne vidi tih 80 ljudi, nego samo 38.

Bernardić je potom krenuo pisati, a voditeljica mu je nakon što je pročitala nekoliko brojki počela govoriti koliko glasova ima MOST, a koliko HNS, na što joj je Bernardić vratio papir i rekao da piše sama.

“Evo Vi sami pišite brojeve, vidim da se igramo brojke i slova pa Vi upišite, neću vam oduzimati vrijeme”, kazao je izgubljeni Bernardić.

Nakon što mu je voditeljica rekla kako nema 76 glasova što god zbrojili, Bernardić je otpio vode i ljutito pogledao u kameru te nakon kraće tišine samo zaključio kako oni ipak vjeruju u smjenu Zdravka Marića.

 

Komentiraj