Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak se obratio javnosti na Iblerovom trgu.

“Sad se vjerojatno događa ortačko izvlačenje novca iz Agrokora. Ovo je najveća korupcijska afera u novijoj povijesti. U svakoj normalnoj zemlji premijer bi dao ostavku. Karamarko je otišao zbog puno manje stvari, Plenković i cijela vlada moraju otići, duboko su upleteni u ovo”, rekao je na početku Bernardić.

Posebno je zahvalio istraživačkim medijima, koji su upozoravali na sve. “Pozivam ovu vladu s prstom u pekmezu na odgovornost, kao i sve one koji podržavaju ovu vladu u Saboru”, kazao je.

Naglasio je da se može očekivati da će vladajući ‘svim silama’ pokušati opstruirati rad Istražnog povjerenstva za Agrokor. “Ne smije se zaustaviti istina. Nama je zadatak čuvati 40.000 sudbina ljudi koji tamo rade. Mislim da je dobro da je i Predsjednica danas stala u obranu rada Povjerenstva. Očekujem i da manjinci sada vide svoju veliku odgovornost za Hrvatsku, najveća odgovornost je sada na zastupnicima manjina”, rekao je Bernardić.

Dodao je da je njihova odgovornost da se istina razotkrije i da se ovakva stvar više nikada ne ponovi u Hrvatskoj. “Danas na hodniku je bilo brojnih razgovora među zastupnicima, ovih dana ću razgovarati sa svim snagama i zastupnicima kojima je interes Hrvatske na prvom mjestu. To je naša odgovornost, za hrvatski narod i građane. Nadam se da će nezavisni i manjinci znati prepoznati odgovornost”, rekao je Bernardić dodajući da će sa svima obaviti pojedinačne razgovore.

Komentiraj