Predsjednik zagrebačkog SDP-a i kandidat za predsjednika te stranke Davor Bernardić poručio je u subotu kako se oštro protivi promjeni naziva Trga maršala Tita i ne podržava povijesni revizionizam.

“Hrvatska je u AVNOJ-evskim granicama obranjena u Domovinskom ratu. HDZ cijelo vrijeme najavljuje promjenu naziva, no do sada nisu skupili hrabrosti staviti tu točku na dnevni red. Ovo je dokaz da Karamarkova ekipa, ekstremna desnica, unutar HDZ-a još uvijek kolo vodi, a da je Plenković preslab”, objavio je na svojoj facebook stranici Davor Bernardić, koji je i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine.

Preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg u središtu Zagreba najavio je u subotu predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić.

Bernardić je prokomentirao i spekulacije koje su se ovih dana vodile oko stvarnog broja njegovih potpisa za kandidaturu za predsjednika SDP-a.

“Vjerujem kako je objašnjenjem Vedrana Lendića, predsjednika Središnje izborne komisije zaključena priča oko potpisa. Sada se možemo posvetiti važnijim temama, poput budućnosti našeg SDP-a”, poručio je Bernardić.

Komentiraj