BERNARDIĆ “Opačić mora platati dug za članarinu”

Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama položio je cvijeće ispred Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Istaknuo je kako se, iako ratificirana, Istanbulska konvencija u Hrvatskoj ne provodi, javlja televizija N1.

“Iznimni je važno reći da je SDP prije godinu i pol dana, na osmi part 2017. poslao zahtjev za ratifikacijom Istanbulske konvencije i danas, za godinu i pol dana možemo reći da se ona ne realizira. Naš zadatak je osigurati njenu implementaciju. Pozivam Vladu da omogući ženama da se efikasnije bore protiv nasilja i da se nasilje nad ženama u Hrvatskoj smanji”, rekao je Bernardić.

Nasilje u Hrvatskoj općenito je u porastu u svim gradovima. Ministar Božinović ništa ne radi”, dodao je.

Odgovarajući na novinarska pitanja, pozvao je vladajuće da povuče prijedlog mirovinske reforme, a najavio je i da će SDP ponuditi svoje prijedloge.

Kad je pak riječ o slučaju Milanke Opačić koja je napustila SDP i ostavila dug za članarinu od 18.000 kuna Bernardić je rekao tek da se članarina mora platiti. O stranačkim pitanjima nije želio odgovarati.

Komentiraj