Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je u Saboru govorio o osnivanju Istražnog povjerenstva za Agrokor. Navodi da se povjerenstvo još nije osnovalo, jer premijer Andrej Plenković i HDZ to i dalje odbijaju.

Na pitanje je li SDP spreman odustati od toga da bivši ministri budu u Povjerenstvu, a što je uvjet HDZ-a, Bernardić je odgovorio: “A što je sljedeći korak da ne mogu biti članovi SDP-a? Moramo biti ozbiljni”, prenosi N1 Bernardićeve riječi.

“Ovaj uvjet od HDZ-a je skrivanje, petljanje, bježanje, muljanje, skrivanje istine o Povjerenstvu. Ono što najviše karakterizira Plenkovićevu Vladu je bježanje od problema, kako bježe od problema tako bježe i od Povjerenstva”, dodao je.

Iako su neki članovi SDP-a poručili kako je dogovr između njih i HDZ-a blizu, Bernardić kaže kako tome nije tako. “Na dogovor ne upućuje niti jedna jedina činjenica, jer Plenković odbija odgovoriti tko je pisao lex Agrokor, odbija odgovoriti na koji način je on povezan s piscem lex Agrokora i je li utjecao na ministra policije”, poručio je.

Bernardić nvodi i kako bivši ministar unutarnjih poslova, Mostov Vlaho Orepić također mora odgovoriti zašto je do sada šutio. “Ako se pokaže da je istina da je jedan premijer mogao utjecati na pravosuđe i istražne organe, i na organe represije, tada će i slučaj Saucha postati jasniji”, istaknuo je.

Komentirao je i premijerovu izjavu da je jedino što je on napravio za Agrokor slikanje s glavicom kupusa. Bernardić je kratko poručio: ” Kupus je dobar za anemiju”.

Komentiraj