Bernardić: Odluka o kandidaturi za predsjednika SDP-a nakon objave unutarstranačkih izbora

Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić izjavio je u četvrtak kako će svoj stav o mogućoj kandidaturi za predsjednika SDP-a reći nakon objave unutarstranačkih izbora, poručivši da budući predsjednik SDP-a treba biti osoba koja dobro poznaje SDP i ljude u toj stranci.

“Prije svega, ja dobro poznajem i volim SDP, poštujem ga i poštujem Statut SDP-a, i ne pada mi napamet prije otvaranja unutarstranačkog procesa govoriti o unutarstranačkim izborima. To nije ozbiljno ni korektno”, rekao je Bernardić novinarima.

Bernardić je poručio da se SDP mora okrenuti budućnosti i vraćanju povjerenja građana.

“Predsjednik SDP-a treba biti osoba koja dobro poznaje stranku i koja će u sljedećih četiri godine poderati 25 pari cipela i  provesti na terenu – ona koja će vratiti izgubljeno povjerenje ljevici u Hrvatskoj”, istaknuo je Bernardić u stanci sjednice zagrebačke Gradske skupštine.

Na pitanje je li budućnost SDP-a Orsat Miljenić, koji je najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a, Bernardić je kazao da ga “SDP slabo poznaje”. “On je bio nestranački ministar (pravosuđa)”, kaže Bernardić.

Komentiraj