BERNARDIĆ “Od Milanovića očekujemo pobjedu”

Šef SDP-a Davor Bernardić objavio je kako će Zoran Milanović biti predsjednički kandidat ove stranke, piše N1.

“Sukladno svojim ovlastima predložit ću Zorana Milanovića za SDP-ovog predsjedničkog kandidata na sljedećoj sjednici Glavnog odbora SDP-a”, rekao je Bernardić koji u tome ima i potporu Predsjedništva stranke.

“SDP očekuje od Zorana Milanovića pobjedu na izborima i da vrati dignitet i dostojanstvo funkciji predsjdnika”, rekao je Bernardić dodajući kako je “uvjet bila spremnost za borbu i šanse za pobjedu”.

“On je čovjek s velikim političim iskustvom koji funkciji predsjednika može vratiti dignitet. On za tu funkciju ima više nego dobre reference”, smatra Bernardić, a što se tiče podrške ostalih stranaka SDP će, prema njegovim riječima, “razgovarati s modernim progresivnim strankama s kojima dijelimo iste vrijednosti, kojima su neupitni antifašizam i temelji ljudske slobode”. Takve stranke je pozvao da podrže SDP-ovog kandidata i da zajedno krenu u početak promjena u Hrvatsoj.

Što se tiče podrške HNS-a, Bernardić kaže: “Oni su izdali svoje birače. Ne možemo im zabraniti da daju podršku kome hoće, ali ja ih ne vidim ni u koaliciji ni na glasačkom listiću.”

Komentiraj