HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

BERNARDIĆ O SUTRAŠNJEM IZGLASAVANJU ‘Naš adut je istina i samo istina’

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nije u četvrtak konkretno odgovorio ima li SDP dovoljno ruku u Saboru za sutrašnje izglasavanje nepovjerenja Vladi koje su predložili, rekavši da je njihov adut “istina i samo istina” te da očekuje od svih odgovornih zastupnika u parlamentu da zastupaju interese građana, a ne svoje fotelje.

“Hrvatska ne smije izgubiti, građani ne smiju izgubiti, radna mjesta se ne smiju izgubiti. Imamo odgovornost jer zastupamo građane ove zemlje, a ne svoje fotelje. Očekujem od svih odgovornih zastupnika u hrvatskom parlamentu da se tako ponašaju – da zastupaju interese građana, a ne svoje fotelje”, kazao je Bernardić u vijestima RTL-a na upit hoće li za SDP biti problem ako ponovno izgube od premijera Andreja Plenkovića koji tvrdi da ima 78 ruku.

Na upit koji adut imaju, kazao je da imaju istinu i samo istinu, a na pitanju imaju li dovoljno ruku – da računaju na sve odgovorne ljude u ovoj zemlji. “Jasno je da je HDZ odgovoran za Agrokor, da je HDZ jednako Agrokor i da je ortakluk u devedesetima u pretvorbi i privatizaciji napravio to da Agrokor izraste kakav je izrastao, a sad na djelu imamo novi ortakluk”, izjavio je Bernardić, ustvrdivši da u SDP-u nema ortakluka.

Kaže i da će, ako se ne izglasa nepovjerenje Vladi, to biti udarac za Hrvatsku, a ne za SDP. “Jasno je da nema plana restrukturiranja i spašavanja radnih mjesta. Predložili smo jasan plan za Agrokor i radimo na planu spašavanja Agrokora jer je jasno da se na ovaj način ovo ne može održati”, dodao je.

“Imamo odgovornost za zemlju, kada Vlada prekrši zakon i pogoduje lešinarskom fondu, kada lešinarski fond ima povlaštenu informaciju, kupuju smeće u trenutku kada se nalaze s izvanrednim povjerenikom Antom Ramljakom prije pisanja ‘lex Agrokor’. Nakon toga tajni sastanci u Vladi, mali noćni dogovori. I oni to smeće kasnije mogu unovčit za novce i još uzeti imovinu. Tko ne bi ušao u takav aranžman?”, kazao je Bernardić.

Na voditeljičinu pretpostavku da do izvanrednih parlamentarnih izbora ipak neće doći i upit jesu li počeli stvarati koaliciju lijevog centra za izbore 2020., Bernardić je kazao da su to počeli prije osam mjeseci Deklaracijom o dobrom društvu zajedno s HSS-om i HSU-om. S IDS-om, kaže, razgovaraju, a otvaraju i razgovore s drugim umirovljeničkim strankama.

Upitan bi li podržao na predsjedničkim izborima Kolindu Grabar Kitarović s obzirom na to da je nedavno kritizirala Vladu, odlučno je rekao da ne bi jer je ona kandidatkinja HDZ-a.

“Predsjednica je s pravom kritizirala Vladu jer joj je jasno da 77 posto građana vidi kuda ide Hrvatska. Ne postoji nikakav plan reformi i ova Vlada nema aposolutno nikakvu viziju. Jedino što su uspjeli napraviti jest preko noći sklepati ‘lex Agrokor’ koji je aktivirao sam Ivica Todorić nakon tajnog sastanka u Banskim dvorima, što je vjerojatno Plenković zaboravio, jer osim anemije, pati i od amnezije”, izjavio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Komentiraj